8 Juni OutsideCup 2014 over: 45 dagen

OutsideCup wordt mede mogelijk gemaakt door

Blauw-wit3 – Alverna 3 17-10-2010

Door:Mum

Op en zonnige, doch koude zondagochtend om 10.30 uur stonden we aan de aftrap tegen Alverna om onze ongeslagen reeks voort te zetten. Na een goede reeks tegen Nijmegen, Hatert en Woezik moesten we deze wedstrijd winnen om bij de top te blijven…..

Met nog een flink aantal geblesseerden kwamen we voorin wat tekort vandaar dat Wesley, van het vierde, onze voorhoede kwam versterken. Johnny B. begon na 2,5 jaar blessureleed weer eens in de basis en met 3 linkspoten voorin waren de verwachtingen torenhoog. Achterin stond op papier een Berlijnse muur waar geen tank doorheen zou kunnen komen!

Koud na het beginsignaal ontstond de eerste aanval van Blauw-Wit over een paar schijven en 1 keer raken, maar John B. zijn inzet was te slap (geen warming up)! Ik had even het gevoel dat ik in de arena zat! Na 5 min. spelen kreeg ‘die Lange’ een dot van een kans op aangeven van John maar zijn rollertje werd makkelijk door de keeper opgepakt. Na 10 min. herpakte Alverna zich en begon zo langzaam uit hun schulp te kruipen, wat overigs niet direct leidde tot doelkansen.Na 15 min. stond ‘die Lange’ tot 2 keer toe oog in oog met de keeper maar zijn doelpogingen waren niet echt om na huis te schrijven…. Toen had ik al in de gaten dat ‘die Lange’ zaterdagavond niet thuis heeft gezeten en dat we vandaag niet veel konden verwachten van hem.

Ongeveer op de helft van de eerste helft kwam Alverna na een goede aanval de eerste keer voor Marco W. te staan, die als een kat reageerde op de inzet van die nr. 10 van Alverna. Vlak daarna kreeg John een goede voorzet van ‘die Lange’ en probeerde het in een keer vanuit de lucht met een halve volley, maar de bal miste net wat kracht en snelheid. Met nog 10 min. te spelen kreeg Wesley een opgelegde kans maar ook zijn schot werd gekeerd door de keeper.
Rust! Conclusie; goed voetballende eerste helft van Blauw-Wit zijde, maar konden we dat ook doortrekken in de tweede helft?

Tweede helft. Met drie verse wissels moesten we toch die druk voortzetten maar na tien min. voetballen had ik er een hard hoofd in. En jawel hoor, na slap verdedigen van Jerry kwam Alverna, na een droog schot, op 0-1. Toen moest er een tandje bij geschakeld worden om die drie punten toch nog op de Schoonhorst te houden. Na 70 min. kreeg Rieske (inmiddels ingevallen voor de tegenvallende Wesley) een vrije trap op de middenlijn. Hij krulde de bal richting keeper en jawel hoor, daar was ‘ie dan toch, met de neus of het hoofd knikte ‘die Lange’ de 1-1 binnen. Nou, Alverna kon de borst nat gaan maken hoor!

In de 78e min. was het Mark J. wie met een per ongeluk goede lange bal Skippy bereikte, wie ‘die Lange’ weer vond en schitterend afrondde in de verre hoek. Keeper was kansloos; 2-1. Met nog 8 min. te gaan slalomde Skippy zich door het middenveld en de achterhoede heen en kwam in aanraking met de laatste man van Alverna, denken wij. Want prompt, hij gaf een penalty! Waarna ‘die Lange’ de bal al op de stip had gelegd om voor de loepzuivere hattrick te gaan! Geen probleem voor ‘die Lange’. 3-1 wedstrijd was gespeeld!

Aan het einde van de wedstrijd moest ik wel even complimenten uitdelen aan de Berlijnse muur hoor. Stond als een blok, geen doorkomen aan weer. Ongeslagen weer thuis, zicht op de periode, zicht op de kampioensschaal, jongens waar eindigt dit ……

Groeten Mumke!